1. Uitleg Nierwijzer

  U bent nu in de Nierwijzer. Als u uitleg wilt over hoe de Nierwijzer precies werkt, klik dan op 'start'.

  Als u geen uitleg wilt, klik dan op het kruisje rechtsboven. U kunt altijd later nog uitleg krijgen. Klik dan rechtsboven op de knop 'uitleg Nierwijzer'.

  Start 1/9
 2. Menu

  In het linker menu ziet u de behandelmethoden en onderwerpen die u heeft geselecteerd. U kunt het menu gebruiken om snel naar een bepaalde behandelvorm of onderwerp te gaan.

  (Voor het overzicht raden wij u aan om in eerste instantie de grote blauwe 'volgende fragment'-knop te gebruiken.)

 3. Speel/pauzeer videofragmenten

  In het midden van uw scherm ziet u de videofragmenten die horen bij de behandelvormen en onderwerpen die u heeft geselecteerd.

  Klik in het beeld om het fragment te pauzeren of af te spelen.

 4. Volgende/vorige fragment

  Klik op de blauwe knop - Volgend fragment - om het volgende videofragment af te spelen. Wanneer u deze knop gebruikt loopt u stap voor stap door alle fragmenten.

  (Gebruik de grijze knop – Vorig fragment - om het vorige fragment af te spelen.)

 5. Actief fragment

  Hier ziet u welk fragment op dit moment actief is. Als deze persoon u erg aanspreekt kunt u alle ervaringsverhalen van deze persoon bekijken door op 'Alle fragmenten' te klikken.

  Klik op 'Nierpaspoort' voor een beknopt overzicht van de oorzaak van de nierziekte van deze persoon, welke behandelvormen hij/zij heeft gehad en welke andere aandoeningen hij/zij persoon nog meer heeft.

 6. Meerdere fragmenten

  De wat kleinere portretjes geven weer wie er over dit onderwerp, in combinatie met deze behandelvorm, nog meer iets heeft gezegd.

  Het 'oogje' rechts geeft aan dat u dit fragment al heeft bekeken.

 7. Fragmenten opslaan

  In de Nierwijzer zitten meer dan 1000 ervaringsverhalen. Dit is té veel om allemaal te onthouden. Om u te helpen, is er de mogelijkheid om belangrijke fragmenten op te slaan en er een aantekening bij maken. Om dit te doen klikt u op 'fragment bewaren'.

  (U kunt alleen fragmenten bewaren wanneer u een account heeft aangemaakt en bent ingelogd. Klik rechtsboven op 'inloggen' om een account aan te maken en/of in te loggen.)

 8. Trefwoorden

  Hieronder vindt u trefwoorden die verwijzen naar ervaringsfragmenten in de Nierwijzer. Wanneer u een trefwoord aanklikt krijgt u een overzicht van alle fragmenten waarin dit trefwoord voorkomt. (Wij adviseren om pas op trefwoorden te gaan zoeken als u eerst de Nierwijzer een keer heeft doorlopen.)

 9. Consultkaart

  Hieronder treft u de consultkaart zoals die is ontwikkeld als onderdeel van de medische richtlijn 'Nierfunctievervangende behandeling, wel of niet'. De consultkaart geeft zeer beknopt de voor- en nadelen van een bepaalde behandelvorm vanuit een medisch perspectief. De beroepsvereniging van nefrologen, de NfN, is verantwoordlijk voor de inhoud van deze consultkaart.

 
Er ontbreken behandelmethoden of onderwerpen
Menu
Mijn fragmenten