Nierwijzer|nierpatiënten

Werken uw nieren nog maar voor een klein deel? Dan zal uw arts met u bespreken wanneer dialyse of transplantatie nodig is. Uw arts geeft ook aan welke behandelingen voor u mogelijk zijn. Uiteindelijk beslist u zelf welke behandeling u kiest. De Nierwijzer|nierpatiënten helpt u hierbij.

In de Nierwijzer|nierpatiënten staan interviews met meer dan 40 nierpatiënten. Zij vertellen over hun ervaringen met buikspoeling, hemodialyse en transplantatie. Zij vertellen over de invloed van deze behandelingen op hun dagelijkse leven. Sommige patiënten vertellen waarom ze afzien van een nierfunctievervangende behandeling, dit wordt ‘conservatieve behandeling’ genoemd.

Na het bekijken van de Nierwijzer|nierpatiënten heeft u een completer beeld van wat een behandeling voor u zou betekenen, en kunt u uw vragen en ideeën bespreken met uw nefroloog of andere zorgverlener.

Uitleg Nierwijzer|nierpatiënten
Gebruiksaanwijzing

Rechtsboven op iedere pagina ziet u een lichtblauwe knop waarop staat 'Uitleg Nierwijzer|nierpatiënten'. Als u op deze knop klikt, krijgt u uitleg over het gebruik van die pagina.

Registreren

De Nierwijzer|nierpatiënten is vrij toegankelijk. U hoeft zich niet te registreren als gebruiker. Registreren kan wel handig zijn. U kunt dan uw favoriete video's opslaan en hier aantekeningen bij maken. Ook kunt u dan (bij een volgend bezoek aan de Nierwijzer|nierpatiënten) verder gaan waar u de vorige keer was gebleven.

 1. Uitleg Nierwijzer

  Dit is de startpagina van de Nierwijzer. Op deze pagina wordt uitgelegd wat de Nierwijzer is en waar u de Nierwijzer voor kunt gebruiken.

  Als u verdere uitleg wilt over deze pagina, klik dan op ‘Start ’. Als u geen verdere uitleg wilt, klik dan op het kruisje rechtsboven in dit vakje.

  Start 1/6
 2. Registreren

  De Nierwijzer is vrij toegankelijk. U hoeft zich niet te registreren als gebruiker.

  Registreren kan wel handig zijn. U kunt dan uw favoriete video’s opslaan en hier aantekeningen bij maken. Ook kunt u dan (bij een volgend bezoek aan de Nierwijzer) verder gaan waar u de vorige keer was gebleven.

 3. Onderwerpen en behandelingen

  Als u hier klikt komt u op de pagina 'Onderwerpen en behandelingen'. Hier selecteert u de onderwerpen waaróver en het perspectief van waarúit u interviewfragmenten met Nierpatiënten wilt zien.

 4. Keuzekaart

  Als u op 'Keuzekaart' klikt, komt u op een pagina waar de belangrijkste (medische) voordelen en nadelen van alle behandelingen op een rijtje staan.

 5. Animaties

  Als u op 'Animaties' klikt, komt u op een pagina waar alle behandelingen worden uitgelegd. De uitleg gebeurt met een animatie.

 6. Trefwoorden

  Als u op 'Trefwoorden' klikt, komt u op een pagina waar u trefwoorden vindt die verwijzen naar video's uit de Nierwijzer. Wanneer u een bepaald trefwoord aanklikt, krijgt u een overzicht van alle video's waarin dit trefwoord voorkomt. (Wij adviseren om pas op trefwoorden te gaan zoeken als u eerst de Nierwijzer een keer heeft doorlopen.)

 7. Start het programma

  Als u op 'Start het programma' klikt, komt u eerst op een pagina waar u kunt kiezen over welke onderwerpen en welke behandelingen u video’s wilt zien. Als u dit heeft gedaan, bent u klaar om te beginnen.

Mijn video's